Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 25 април. Денеска е Св. апостол и евангелист Марко. Марко е еден од 70-те Христови апостоли. Евреин ...
сите 6 | | | веќе видена

Стотици концесии за користење на минерални суровини и води издала државата пред две години, на фирми кои прават ископ на руди, песок или други суровини. Вакви ...
| | веќе видена

Пишува: Марко КИТЕВСКИ (Македонски празници и празнични обичаи) ИСТОЧЕН ПЕТОК- БАЛАКЛИЈА - петокот по Велигден Првиот петок по Велигден се вика Источен Петок ...
| | веќе видена